Hakeminen

Pidätkö laulamisesta ja musiikin kuuntelusta? Soittamisesta ja musiikkiliikunnasta? Saako rytmi sinut liikkeelle? Jos vastasit kyllä yhteenkin näistä kysymyksistä, musiikkiluokka voisi olla sinun juttusi.

Musiikkiluokalle pyritään toisella vuosiluokalla. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua jokainen halukas eikä soveltuvuuskokeessa tarvitse osata soittaa mitään. Kokeessa testataan oppilaan musikaalisuutta ryhmätestien ja yksilötestin avulla. Pääsykokeet järjestetään tammikuussa ja niihin ilmoittaudutaan lomakkeella Wilman kautta.

Musiikkiluokalla on musiikkia enemmän kuin muilla vastaavilla luokilla sekä kerhotunti/bänditunti viikossa. Musiikkiluokalla lauletaan paljon -kuorossa, pienissä ryhmissä ja yksin, opetellaan nuotinkirjoitustaitoa ja nuoteista laulamista, soitetaan nokkahuilua ja muita koulusoittimia. Ja kyllä, myös bändisoiton alkeita pääsee harjoittelemaan! Lisäksi kuunnellaan, lauletaan ja soitetaan monenlaista musiikkia klassisesta poppiin, kansanmusiikista iskelmään -ja kaikkea siltä väliltä.

Jos kuorolaulu ja iloinen seura kiinnostavat, koulussa kuorolaulua saat kyllä harrastaa-

Siirryttyäsi 7. luokalle voit jatkaa kuorouraasi pyrkimällä Edustuskuoroon, jossa on mukana yläkoulun sekä Kouvolan yhteislyseon eli lukion oppilaita.

Kaunisnurmen koulun musiikkiluokkien hakumenettely:

Hakulomake täytettävissä wilmassa kakkosluokkalaisten huoltajille.

Hakuajan umpeuduttua kaikki Kaunisnurmen musaluokalle hakeneet oppilaat kutsutaan koululle yksilöhaastatteluun, jossa tehdään samalla pieni musikaalisuustesti.

Yksilöhaastattelussa hakija:
1. laulaa KAKSI seuraavista lauluista ulkoa (1. säkeistö)
Hunajalaulu (Nalle Puh) / Vaarilla on saari / Peppi Pitkätossu
2. suorittaa opettajan tekemän pienen musikaalisuustestin (esim. melodioiden toistoa ja rytmittelyä)
3. voi halutessaan esittää vapaaehtoisen soittokappaleen

Hakeminen yläkoulun musiikkiluokalle

  1. Laulu
  • suomenkielinen
  • nuotti pitää olla mukana joko kirjasta tai monisteena
  • varaudu laulamaan ilman säestysta ja säestyksen kanssa. Testaaja säestää.

2. Soittonäyte

  • jos osaat soittaa jotakin instrumenttia, niin valmista soittonäyte
  • testiluokassa on piano, kitara, sähköbasso ja rummut. Jos soitata jotakin muuta soitinta, tuo se mukanasi.
  • soittonäyte soitetaan yksin testaajalle

3. Musiikin teoria

  • tunnista nuottien nimiä viivastolla
  • tunnista intervalleja
  • muodosta kolmisointuja viivastolle
  • helpon rytmin kirjoittaminen kuullun perusteella
  • helpon laulun nuotintaminen

4. Pieni haastatteluhetki

  • miksi haluat musiikkiluokalle?

Tervetuloa hakemaan rohkeasti yläkoulun musiikkiluokalle!

Soittotaito ei ole välttämätön musaluokalle pääsemiseksi.

Innostus ja aktiivisuus kantavat jo pitkälle!

Pointteja musiikkiluokille hakeville:

ESIINTYMISTAITO – Musiikkiluokat kehittävät esiintymistaitoa, josta on hyötyä alalla kuin alalla! Musiikkiluokkalaiset pääsevät esiintymisen makuun yhteisprojekteissa, ja sooloakin pääsee (niin halutessaan) esittämään. Yhdessä esiintyminen on auttanut montaa esiintymispelkoista pääsemään peloistaan eroon ja esiintymisestä on opittu nauttimaan.

KAVERIT – Vanhat koulukaveruudet jäävät usein voimaan ja musaluokan myötä saa uusia kavereita. Musiikkiluokilla luokan ja luokkien yhteisiä juttuja ja projekteja on paljon ja tutustuminen musaluokkalaisten kesken on siksi helppoa. Yhteinen mielenkiinto ja projektit kohottavat luokkahenkeä ja musaluokkien välistä yhteishenkeä!

OPETTAJAT – Opettajat ovat päteviä ja ihania! Oppiminen on opettajille ykkösasia ja musa siihen se bonus. Kaunisnurmella opettaja opettaa samaa luokkaa kolmoselta kuutoselle. Opet tekevät paljon yhteistyötä luokka-asteesta riippumatta.

RETKET, KONSERTIT ja VANHEMMAT – Musiikkiluokkalaisen vanhempi voi osallistua lapsen koulutyön tukemiseen oman innostuksen mukaan eikä musaluokkalaisen vanhemmalta vaadita hirveästi extrapanostusta. Toki musaluokkalaiset tekevät jonkin verran enemmän retkiä ja näitä varten on kerätty rahoitusta vanhempien kesken, mutta pakkopullalta tämä ei ole koskaan tuntunut – päinvastoin! On ollut kiva tutustua luokkalaisten vanhempiin yhteisten (vapaaehtoisten) varainhankintatempausten myötä. Kouvolan Musiikkiluokkien tuki ry tukee myös osaltaan eri luokka-asteiden retkitoimintaa ja järjestää mm. iltamia ja konsertteja. Musaluokkalaisten konsertit ovat kostuttaneet koko suvun silmäkulmia vuodesta toiseen, joten koko suku pääsee nauttimaan musaluokkatien hedelmistä!

YHTEISTYÖ – Musiikkiopistolla soittavien muksujen ‘Musiikin hahmotusaineet’ eli MuHa -opinnot ovat hoituneet Kouvolan musiikkiluokilla koulutyössä, eikä iltaisin tarvitse ajella opistolle niitä suorittamaan, vaan voi keskittyä soittamiseen ja muihin harrastuksiin. Briljanttia! Musiikkiopistoyhteistyön lisäksi Kouvolan musiikkiluokat tekevät yhteistyötä mm. Kymi Sinfoniettan ja muiden muusikoiden kanssa. Esimerkin voima on arvossaan 🙂

SIJAINTI – Kaunisnurmi on lähellä matkakeskusta ja koulu alkaa aamuisin aikaisintaan 8:30, mikä antaa hieman pelivaraa liikkumiseen. Yhtäri on tasan keskustassa, joten sinne on helppo matkata bussilla. Kouvolan musiikkiluokilla on oppilaita ympäri suurkouvolaa. Jos musaluokille haluaa, sen koulumatkankin suorittaa 🙂 Matka on taittunut bussilla niin mm. Tuohikotista, Selänpäästä, Elimäeltä, Anjalasta kuin Korialtakin. Joskus bussin takia myöhästyy vähän koulusta, mutta se ei ole koskaan ollut ongelma, vaan opettajan kanssa voi tarvittaessa sopia poikkeavista kouluajoista. Monella musaluokkaperheellä on myös järjestelty kimppakyytejä kouluun, joten sekin on varteenotettava vaihtoehto.