Historia

Kouvolan ensimmäinen musiikkiluokka aloitti toimintansa Kankaan koululla 1971 ja toiminta jatkui Huovinhongan ala-asteella Mansikka-ahon koulun valmistuttua 1972. Takaisin Kankaalle palattiin syksyllä 1978. Syyslukukaudella 2014 musiikkiluokat aloittivat toimintansa Kaunisnurmen koulussa. Yläkoulun musiikkiluokat toimivat Kouvolan Yhteiskoululla.

Musiikkiluokkien aloitus oli vaikuttava. Jo viidessä vuodessa Kouvolan musiikkiluokat löi itsensä läpi valtakunnallisesti ja jopa yli maamme rajojen. Sen jälkeen niillä on ollut vakaa asema kaupunkimme kulttuurielämässä.

Musiikkiluokat näkyvät ja kuuluvat moninaisissa tilaisuuksissa ympäri Kouvolaa ja tuovat iloa ja virkistystä kuulijoilleen. Tämän lisäksi monta Kouvolan musiikkiluokkalaista on löytänyt itselleen ammatin musiikin ja musiikkiteatterin saralla ja he ovat näkyvästi esillä valtakunnallisesti ja jopa maailmanlaajuisesti.

Marraskuussa 2021 musiikkiluokat juhlivat toimintansa 50-vuotista taivalta. Musiikkiluokkien toimintaa tukee vuonna 1975 perustettu vanhempien muodostama Kouvolan Musiikkiluokkien Tuki ry.